Historiska nummer

Genom tiderna har det funnits och finns vissa nummer som anses ha en viss betydelse, ett exempel på det är 3. Numret 3 har länge betraktats som magiskt, enligt myten så får man allting trefaldigt igen. Det vill säga att önskar du någon något ont så kommer det trefaldigt igen, önskar du någon något gott så kommer det också trefaldigt igen. Det finns flera andra nummer som haft stor betydelse både i mytologin, historien och i olika kulturer och språk. Här kommer några exempel:

4 anses vara ett otursnummer i Kina och Japan eftersom att ordet, när det uttalas låter som ordet för död.

7 är i de allra flesta kulturer ett lyckonummer.

13 anses som bekant vara ett otursnummer i de flesta länder och kulturer, detta eftersom att Judas Iskariot var den trettonde lärjungen och den som förrådde Jesus i bibeln. Men i några länder anser man att det är ett lyckonummer, dels i Italien men även i Kina. Något som är intressant att veta är att många hotell i västvärlden saknar rum med nummer 13 eftersom att ingen skulle vilja bo i det rummet.

666 är enligt bibeln talet för djävulen och anses vara ett nummer som för ont med sig i många sammanhang och kulturer.

Detta var bara ett axplock av nummer som har och har haft stor betydelse för människor världen över, det finns många, många fler. Men det skulle inte få plats att ta upp alla på den här sidan, då skulle vi kunna hålla på i en evighet.